Cambuur-fans rijden massaal stadion binnen: '5 euro van man in schuldsanering'

2 mei om 17:15

SC Cambuur is overweldigd door de reactie van zijn fans op de ludieke 'autosticker drive-in'. Fans konden vrijdag en zaterdag met hun auto het stadion binnenrijden om een sticker met de tekst 'Cambuur komt eraan' te bemachtigen.

In ruil daarvoor doneerden ze geld aan de Keuken Kampioen Divisie-koploper, die momenteel een juridische strijd om promotie voert. In Leeuwarden ontstond een file van ongekende omvang: financieel directeur Gerard van den Belt rekent volgens het Algemeen Dagblad op minstens een halve ton aan opbrengsten. "Wat we nu meemaken, is echt ongekend. Wat je hier ziet, is clubliefde", reageert hij.

Van den Belt spreekt van 'hartverwarmende én hartverscheurende' taferelen. "Zojuist sprak ik een man die zijn excuses aanbood. Hij kon maar 5 euro doneren omdat hij in de schuldsanering zat. Zo'n man leeft dus van een paar tientjes per week, maar geeft daarvan een substantieel deel aan Cambuur."

Cambuur heeft samen met De Graafschap een kort geding aangespannen, om alsnog promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Deze staat gepland voor vrijdag 8 mei.