FC Köln-speler kraakt Bundesliga na positieve testen: 'Vriendin is hartpatiënt'

FC Köln-speler kraakt Bundesliga na positieve testen: 'Vriendin is hartpatiënt'

03-05-2020 09:44
31

FC Köln-middenvelder Birger Verstraete heeft zijn zorgen geuit over de manier waarop wordt omgegaan met de positieve coronatesten. Twee spelers en een fysiotherapeut van de Bundesliga-club zijn besmet met het virus en moeten in quarantaine.

Toch stond Verstraete de volgende dag gewoon op het trainingsveld van Köln, dat zich voorbereidt op de herstart van de Bundesliga. "We trainen in twee groepen en je weet wel dat die jongens dan extreem dicht bij mij zijn geweest", zegt de 26-jarige Belg tegen VTM. "Maar wij moeten voorlopig niet in quarantaine en dat is wel een beetje bizar."

"Wat de club communiceerde, dat niemand in contact is gekomen met de bewuste spelers, klopt ook", vervolgt Verstraete. "In de letterlijke zin van het woord, welteverstaan. Maar de fysiotherapeut is wel de man die mij wekenlang behandeld heeft. En met één van de twee spelers in kwestie vormde ik donderdag nog een duo in de fitnesszaal."

De oud-speler van KAA Gent is er niet gerust op. "Ik hou mijn hart vast voor de testresultaten morgen (zondag, red.). Ik hoop dat het bij drie personen blijft, maar ik hou er ook rekening mee dat het virus zich verspreid heeft." Hij is kritisch op het Duitse voetbal. "Het is niet zo erg, zeggen ze hier dan. Kijk, voor ons als speler is het geen probleem, maar je komt wel thuis bij je vrouw of vriendin. Mijn vriendin is hartpatiënt, sommige jongens hebben kinderen thuis. Voor mij is dat veel belangrijker."

Verstraete vindt dat de voetbalinstanties moeten ingrijpen. "Het is niet aan mij om te beslissen of de Bundesliga afgewerkt wordt, maar als elke speler anoniem zou mogen beslissen – dus zonder dat de club je iets kwalijk kan nemen – dan ben ik heel benieuwd hoe de stemming zou uitdraaien. Iedereen zegt hetzelfde: de gezondheid van de familie komt op nummer één. Voetbal is niet het belangrijkste."