De Bruyne sluit Manchester City-vertrek niet meer uit: 'Twee jaar zou lang zijn'

De Bruyne sluit Manchester City-vertrek niet meer uit: 'Twee jaar zou lang zijn'

03-05-2020 12:32
9

Kevin De Bruyne wacht het beroep van Manchester City tegen de UEFA 'gewoon af'. De Engelse grootmacht dreigt door het overtreden van de financiële regels de komende twee seizoenen uitgesloten te worden van Europees voetbal.

"Ik wacht gewoon af", aldus De Bruyne in een videocall van Het Laatste Nieuws met onder meer Jan Mulder. City heeft de UEFA-straf aangevochten bij het internationale sporttribunaal. "De club heeft ons verteld dat ze zo goed als honderd procent zeker is van het eigen gelijk. Ik vertrouw mijn ploeg. Als de uitspraak er is, zal ik alles bekijken."

Gevraagd naar een mogelijke transfer, reageert De Bruyne: "Twee jaar (zonder Europees voetbal, red.) zou lang zijn, in het geval van één jaar kan ik misschien nog zien. Of het ook belangrijk is wat Guardiola zal doen? Niet zozeer. Ik denk dat Pep gezegd heeft dat hij zijn jaar sowieso nog afmaakt, wat er ook gebeurt. Daarna loopt zijn contract af."

"Maar ik ga mijn beslissing niet laten afhangen van wat Pep doet. Ik heb natuurlijk al met andere trainers gewerkt en als Pep vertrekt, moet ik doorgaan met iemand anders. Maar daar heb ik voorlopig eigenlijk weinig aandacht aan gegeven", aldus de Belgische ster. "Er zijn belangrijkere dingen op dit moment."