De Bruyne: 'Er zijn veel ploegen die gepolst hebben en gevraagd hebben wat ik wil'

De Bruyne: 'Er zijn veel ploegen die gepolst hebben en gevraagd hebben wat ik wil'

02-05-2020 19:05
14

Kevin De Bruyne speelt al vijf seizoenen bij Manchester City, maar of er ooit nog een andere club op zijn pad komt is de vraag. Er is wel degelijk belangstelling voor de ster van het Belgische elftal.

Zo'n beetje alle topclubs zijn al eens in verband gebracht met De Bruyne, die goed zit in Engeland. "De laatste jaren, en daarvoor ook al, zijn er veel ploegen die gepolst hebben en misschien gevraagd hebben wat ik zie zitten. Maar ik ben eerlijk gezegd heel content bij City", zegt De Bruyne bij Het Laatste Nieuws.

"Ik kom uit voor één van de beste ploegen ter wereld, speel in Engeland - voor mijn competitief gezien de beste competitie - en dat vind ik leuk. Het blijft een uitdaging om de beste te zijn en dat heb ik ook nodig. Wat komt, komt. Maar het is niet dat ik in die vijf jaar bij City geprobeerd heb om weg te gaan", gaat de middenvelder verder.

"Ook voor mijn eerdere transfers ben ik ben ik rustig gebleven. Ik heb nooit problemen gemaakt en altijd mijn moment afgewacht. Mét respect, want ik denk dat je dan het meeste terugkrijgt. Ook buiten het voetbal."

Wat De Bruyne (28) na zijn carrière gaat doen, weet hij nog niet. "Ik sta voor veel open, maar ik heb nog niet gevonden wat ik later wil doen. Ik ga bijvoorbeeld voor mijn trainersdiploma, omdat het handig kan zijn om op zak te hebben voor later. Maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor business: misschien ga ik daar wel lessen in nemen. Ik moet de juiste richting nog vinden, maar ik heb ook nog wel wat tijd."