Padt had last van extreme finalestress: 'Droomde dat ik een hele erge fout maakte'

Padt had last van extreme finalestress: 'Droomde dat ik een hele erge fout maakte'

Gepubliceerd: zondag 3 mei 2020 om 22:09zo 03-05-2020 om 22:09

In 2015 won FC Groningen met Sergio Padt onder de lat de beker door PEC Zwolle in de finale te verslaan (2-0). De keeper benoemt de bekerwinst als het hoogtepunt uit zijn loopbaan, maar bewaart weinig goede herinneringen aan de wedstrijd zelf en de aanloop er naartoe.

Padt werd in 2014 door FC Groningen aangetrokken als opvolger van Marco Bizot. De doelman wilde zijn eerste seizoen in Groningse dienst koste wat het kost goed afsluiten in de bekerfinale. "Ik ben een keer wakker geschrokken, omdat ik droomde dat ik een hele erge fout zou maken", zegt Padt tegen RTV Noord. "Dat ik de hele stad zou teleurstellen. Natuurlijk was ik liever iets meer ontspannen, maar dat was ik toen gewoon niet. Het was mijn eerste finale en ik voelde zo ongelooflijk veel druk."

Toen de spelers van Groningen op de dag van de finale bij De Kuip aankwamen, werden ze groots onthaald door de eigen fans. Leuk was dat niet voor Padt. "Op het moment dat de poort naar het veld openging, werden we op een prachtige manier toegejuicht door al die mensen. Zelfs toen heb ik geen moment kippenvel gehad. Ik had zoveel spanning, dat ik echt geen seconde kon genieten. Zo bang om al die mensen teleur te stellen."

Zelfs nadat Albert Rusnák 1-0 maakt voor Groningen, vreest Padt nog een rampscenario. "Ik was toen niet heel erg blij. Nog steeds bang dat misschien de gelijkmaker gescoord zou worden en alle vreugde voor niks zou zijn. Toen kreeg Zwolle op een gegeven moment een corner. Ik kwam uit, maar ging onder de bal door. Een moment waar niemand het na afloop meer over heeft gehad. Gelukkig kopte iemand van ons hem weg, maar voor hetzelfde geld was ik daar in de fout gegaan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws