Brama slaat terug naar Van Hooijdonk: 'Die weten niet waar ze het over hebben'

Brama slaat terug naar Van Hooijdonk: 'Die weten niet waar ze het over hebben'

04-05-2020 07:55
102

Het stoort Wout Brama dat er een negatief beeld is ontstaan over het memorabele kampioenschap van FC Twente in 2010. Aan de landstitel zou een luchtje zitten, maar dat klopt volgens de huidige aanvoerder van geen kant.

Twente stortte na het kampioenschap in een diep ravijn, waardoor Brama vaak de vraag krijgt of dit het allemaal wel waard was. "Ik kan niets met die opmerkingen, omdat daarmee wordt gesuggereerd dat er een verband is tussen het kampioenschap en de ellende van daarna. Ik weet dat veel mensen in de rest van Nederland denken dat er een luchtje aan de titel zat, maar dat is zwaar onterecht en dat stoort me", zegt hij tegen TC/Tubantia.

In 2015 schreef Pierre van Hooijdonk in een column dat het kampioenschap van FC Twente 'niets waard was', omdat het was gekocht met 'waanzinnige salarissen' en met 'vals spel' was behaald. Klinkklare onzin, aldus Brama. "Het zijn conclusies van mensen die niet weten waar ze het over hebben. Mensen die elkaar napraten en zich nergens in verdiepen. De titel van 2010 is behaald door goed beleid."

"Kijk alleen maar eens naar die ploeg", vervolgt het Twente-boegbeeld. "Ruiz was de eerste en enige grote aankoop, de rest van het elftal bestond uit regionale jongens, spelers die waren opgehaald bij middenmoters in Nederland, huurlingen, een Braziliaan die bij de club was opgeleid, en spelers die aan aan het eind van hun loopbaan zaten. Het is pas fout gegaan toen de clubleiding daarna te graag bij de top wilde blijven horen. Toen zijn er gekke dingen gedaan, en is er veel te veel geld betaald voor spelers, met alle gevolgen van dien."