Advocaat spreekt over eigen toekomst en rol van Kuyt

Advocaat spreekt over eigen toekomst en rol van Kuyt

04-05-2020 20:27
23

Dick Advocaat weet het nu echt zeker: het aankomende jaar wordt zijn laatste jaar als hoofdtrainer. Maar die belofte heeft de 72-jarige Hagenaar al meerdere keren verbroken.

Advocaat verklaarde nadat hij voor de derde keer bondscoach was geworden van het Nederlands elftal dat hij nergens anders meer aan de slag zou gaan, maar daarna tekende hij bij Sparta, FC Utrecht en Feyenoord.

Bij laatstgenoemde club verlengde hij zelfs zijn contract. "Nee, dit is het laatste jaar", zegt Advocaat op de persconferentie van Feyenoord. Hij wordt er vervolgens op gewezen dat hij zich al een paar keer niet aan die belofte heeft gehouden. "En anders verander ik het weer, haha. Ik vertel je wat je graag wilt horen", zegt hij met een knipoog.

Kuyt
Advocaat laat weten dat Dirk Kuyt aankomend jaar geen rol krijgt bij het eerste elftal. De oud-spits wil buiten de club zijn horizon verbreden. "We zijn geen club die mensen inwerkt. Hij is altijd welkom en mag altijd komen, laat dat duidelijk zijn. Hij heeft een fantastische carrière gehad."

"Als hij bij Fenerbahçe binnenkomt knikken ze van alle kanten, dus er is veel respect voor Dirk. Hij wil dit jaar benutten om z'n horizon te verbreden, bij Fenerbahçe, bij Liverpool.. Het is een ideale mogelijkheid voor hem om dingen buitenshuis te zien. Als je je dat kunt permitteren vind ik dat een goede keuze."