Medische staf Barcelona waarschuwt intern: in eerste week 5 tot 10 blessures

Medische staf Barcelona waarschuwt intern: in eerste week 5 tot 10 blessures

Gepubliceerd: maandag 4 mei 2020 om 22:35ma 04-05-2020 om 22:35

FC Barcelona vreest een heuse blessuregolf zodra het seizoen in de Primera División wordt hervat. De medische staf van de Spaanse kampioen waarschuwt in een interne memo, die in handen is van AS, voor vijf tot tien blessures in de eerste speelweek.

Barça wil deze week de training hervatten, nadat de Spaanse overheid de seinen op groen heeft gezet. De Catalanen hebben ongeveer een maand de tijd om de spelers fit te krijgen, want vanaf juni wil La Liga weer gaan voetballen, zo werd maandag bekendgemaakt.

De medische staf van Barcelona rekent op serieuze fysieke tegenslag. Dat komt onder meer doordat de basisconditie van de spelers verslechterd zal zijn na bijna twee maanden van thuisisolatie en zonder het ritme van groepstrainingen. Bovendien is er niet de mogelijkheid om oefenduels te spelen, zoals gebruikelijk in de voorbereiding, voordat de bal weer gaat rollen in de Primera División.

De Spaanse clubs wacht een zwaar programma. Vermoedelijk moet er om de 72 uur gespeeld worden om het seizoen zo snel mogelijk af te ronden. De hersteltijd is daardoor kort. Ook waarschuwt de medische staf van Barça voor de hogere temperaturen in de zomer.

De Catalanen bleven dit seizoen toch al niet gevrijwaard van blessures, zo stipt AS aan. Opvallend genoeg zaten in de eerste twee maanden liefst tien spelers in de lappenmand. Slechts twee spelers bleven blessurevrij, de aanwinsten Antoine Griezmann én Frenkie de Jong. De oud-Ajacied keerde maandag terug in Barcelona.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Back in Barcelona 🤸🏼‍♂️

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong) op

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws