Ajax troeft topclubs af: 'In totaal met 12 clubs gesproken, waaronder Chelsea'

Ajax troeft topclubs af: 'In totaal met 12 clubs gesproken, waaronder Chelsea'

05-05-2020 08:31 Laatste update: 14:30
189

De presentatie van Antony bij Ajax staat nog altijd gepland voor dinsdag 7 juli. Zaakwaarnemer Junior Pedroso rekent erop dat dat doorgaat, want door de coronacrisis staat overal een vraagteken achter.

Pedroso verwacht niet dat de crisis roet in het eten gooit. "Antony's contract met São Paulo eindigt op 30 juni", zegt hij tegen Yahoo Sports. "Vanwege de pandemie heeft Ajax drie trainingsblokken georganiseerd. We wachten op groen licht, maar volgens onze planning reizen we op 5 juli af naar Nederland. De presentatie is twee dagen later."

Wedden

Meer odds

Ajax betaalt minstens 15,75 miljoen euro aan São Paulo. Pedroso vertelt hoe de bonusconstructie eruitziet. Een doorverkooppercentage van twintig procent is sowieso opgenomen in het contract. "De afspraken zijn vergelijkbaar met die van David Neres. Er is een bonus als hij honderd wedstrijden speelt, topscorer wordt van de Eredivisie en als Ajax de Champions League of Europa League wint."

Pedroso verzekert dat alleen Ajax een bod op Antony heeft gedaan, maar er waren ook andere clubs geïnteresseerd. "Borussia Dortmund was dichtbij en stuurde zelfs iemand naar Brazilië. Er was ook belangstelling van twee grote clubs uit Engeland, waaronder Chelsea. In totaal hebben we met twaalf clubs gesproken."