Ajax-transfer dreigt vertraging op te lopen: 'Nog niets gehoord uit Amsterdam'

1 mei om 07:24

Het kamp-Antony wacht met smart op uitsluitsel van Ajax. De Amsterdamse club heeft volgens zaakwaarnemer Junior Pedroso nog niet laten weten hoe het schema van de Braziliaanse miljoenenaankoop eruit gaat zien in de zomer.

Antony is per 1 juli speler van Ajax, maar Pedroso houdt rekening met een forse vertraging vanwege de coronacrisis. Mogelijk vertrekt de Braziliaanse jeugdinternational, die overkomt van São Paulo, pas in augustus naar Nederland. "We hebben nog niets gehoord van Ajax. We wachten het af", verklaart de zaakwaarnemer van Antony in gesprek met LANCE.

"De reden dat het zo lang duurt?", vervolgt Pedroso. "Ajax heeft het schema nog niet rond. Ik denk dat we volgende week nieuws te horen moeten krijgen."

De Eredivisie start in elk geval niet voor 1 september door het verbod op evenementen. Pedroso: "We kunnen ons dus voorstellen dat er pas eind september gevoetbald kan worden. Dat zou ook betekenen dat de presentatie van Antony met een maand wordt uitgesteld. Maar dat is een inschatting van onze kant. Hopelijk krijgen we snel uitsluitsel van Ajax."

Ajax maakte eind februari de komst van Antony officieel. Met de transfer is 15,75 miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 21,75 miljoen.