Nilis weg bij VVV door coronacrisis: 'Kritisch tegen het licht houden'

Nilis weg bij VVV door coronacrisis: 'Kritisch tegen het licht houden'

05-05-2020 15:10
24

Het vertrek van Luc Nilis bij VVV-Venlo is een direct gevolg van de coronacrisis. De Eredivisie-club heeft dinsdag laten weten dat er na twee jaar een einde komt aan de samenwerking met de assistent-coach en spitsentrainer.

Dat heeft een financiële oorzaak, legt technisch manager Stan Valckx uit op de website van VVV. "Jammer dat wij, genoodzaakt door deze vervelende situatie, nu afscheid van hem moeten nemen. Maar in deze moeilijke tijd zal het budget voor spelers en staf kritisch tegen het licht moeten worden gehouden en daar horen moeilijke afwegingen en beslissingen zoals deze helaas ook bij."

Valckx weet hoe goed Nilis in de groep lag. "Het is een feit dat de aanpak van Luc door veel spelers werd gewaardeerd. Hij nam na iedere training de tijd om vormen van traptechniek en afwerken met bepaalde spelers individueel te oefenen. Daarvoor had hij zelf natuurlijk de benodigde technische bagage paraat. Luc is een echte professional en bovenal een voetbaldier", aldus de technisch manager.

Nilis zegt de keuze van VVV te begrijpen. "De situatie voor het profvoetbal is door de coronacrisis absoluut niet rooskleurig. Ik heb daar alle begrip voor. VVV zal alle middelen nodig hebben om de selectie op peil te kunnen houden", aldus de oud-spits van onder meer PSV.