Update: 'Geen twijfel meer, Standard heeft licentie voor komend seizoen binnen'

Update: 'Geen twijfel meer, Standard heeft licentie voor komend seizoen binnen'

Gepubliceerd: dinsdag 5 mei 2020 om 20:50di 05-05-2020 om 20:50

Laatste update: woensdag 6 mei 2020 om 16:12wo 06-05-2020 om 16:12

Bij Standard kan men opgelucht ademhalen. De proflicentie van de club uit Luik was lange tijd in gevaar en daarnaast dreigde verplichte degradatie naar het vierde Belgische niveau. Dat lijkt nu van de baan.

De definitieve bevestiging van het nieuws zal Standard zondag pas krijgen, maar alles wijst er alvast op dat de Rouches alsnog een licentie krijgen. Dat melden onder andere Het Nieuwsblad en La Dernière Heure. De licentiemanager van de KBVB, de Belgische voetbalbond, gaf de club goed nieuws na een zitting van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). 

Standard werd eerder nog veroordeeld tot een degradatie naar Tweede Amateur, het vierde niveau van België. Daarnaast zou de ploeg daar dan moeten beginnen met puntenaftrek. Dat alles werd opgelegd toen werd ontdekt dat zeven spelers van Standard hun tekenpremie niet hadden gekregen en er onduidelijkheid bestond over de financiële draagkracht van Bruno Venanzi, een investeerder die het stadion van de Luikse club zou overnemen.

De financiële problemen zijn inmiddels opgelost. Daarvoor waren wel investeringen van ex-spelers als Axel Witsel en Marouane Fellaini nodig. Witsel investeerde naar verluidt 2,5 miljoen euro, terwijl Fellaini de club een lening van drie miljoen euro tegen gunstige rente aanbood. Met dat geld lijkt Standard verplichte degradatie te ontlopen en alsnog een licentie te ontvangen.

Update: Volgens meerdere media, waaronder La Dernière Heure en het Algemeen Dagblad, mag Standard nu echt opgelucht ademhalen. De licentie voor het seizoen 2020 - 2021 is binnen. Woensdag viel in Luik het juiste document in de brievenbus. Standard heeft ook haar Europese licentie binnen. De club heeft het nieuws zelf nog niet bevestigd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws