'Fellaini leent drie miljoen euro met gunstige rente aan club in nood'

30 april om 08:07
Laatste update: 30 april om 08:19

Marouane Fellaini gaat drie miljoen euro lenen aan Standard Luik om de club aan een nieuwe licentie proberen te helpen. De middenvelder van Shandong Luneng doet dat volgens Het Nieuwsblad met 'een gunstige rente'.

Standard Luik is in een felle strijd verwikkeld om de licentie voor het profvoetbal te behouden. De zaak ligt nu bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport, dat op 5 mei van de club wil zien dat het genoeg geld heeft om de broek omhoog te houden. Fellaini, tussen 2004 en 2008 speler van Standard Luik, werd overtuigd van het lenen van de drie miljoen euro aan Standard door een andere ex-speler, Axel Witsel. 

Standard is sinds 8 april 'koortsachtig op zoek naar geld' om de licentie te kunnen behouden. De club wil het stadion voor twaalf miljoen euro verkopen aan de vennootschap 'Immobilière du Standard de Liège', maar die vennootschap had op het moment van de licentieaanvraag nauwelijks geld op de rekening staan. Witsel vroeg Fellaini aanvankelijk om te investeren in het vennootschap, maar Fellaini heeft besloten het bij een lening van drie miljoen euro te houden. Zelf heeft Witsel anderhalf miljoen euro geïnvesteerd in ruil voor 47,5 procent van de aandelen van het vennootschap.

Op 5 mei bepaalt het BAS of Standard alsnog een licentie krijgt. Krijgt Standard de licentie niet, dan degradeert het naar de tweede amateurklasse.