'Veruit de meeste Eredivisie-spelers moeten na hun carrière gewoon aan het werk'

'Veruit de meeste Eredivisie-spelers moeten na hun carrière gewoon aan het werk'

05-05-2020 21:06
91

Robin Pröpper stoort zich aan het beeld dat mensen van profvoetballers in Nederland hebben. De aanvoerder van Heracles, die zijn contract bij de club uit Almelo met één seizoen verlengde, benadrukt dat niet iedere profvoetballer miljonair is.

De verdediger, die zijn vijfde jaar als speler van Heracles ingaat, hoopt dat mensen hun mening over de voetballerij bijstellen. "Nu bestaat het idee dat we allemaal miljonair zijn en na vijf jaar niets meer hoeven te doen, maar dat is niet zo", maakt Pröpper duidelijk in gesprek met Tubantia. "Veruit de meesten moeten na hun carrière gewoon aan het werk."

Wedden

Meer odds

Voetballers zouden volgens Pröpper niet de enige mensen moeten zijn die hun steentje bijdragen aan de huidige maatschappij. "Er zijn spelers die het minimumloon verdienen of tegen een modaal inkomen aanzitten. Ik zit zelf in de centrale spelersraad en we moeten ons steentje bijdragen, vinden we. Maar dat geldt voor iedereen, vind ik. Ga mensen helpen, doe vrijwilligerswerk, hou afstand en hou rekening met anderen."