'Verwarrende' kampioenswedstrijd FC Twente: 'Ik dacht: laat me niet invallen'

'Verwarrende' kampioenswedstrijd FC Twente: 'Ik dacht: laat me niet invallen'

05-05-2020 23:58
16

Ellery Cairo wist zich op 2 mei 2010 geen raad met zichzelf. De vleugelaanvaller speelde bij NAC Breda, dat FC Twente van de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis moest zien te houden.

De inmiddels 41-jarige Rotterdammer vond dat niet makkelijk, omdat hij tussen 2000 en 2003 zelf voor FC Twente had gespeeld. "Ik had nog veel vrienden en kennissen in Enschede wonen die allemaal supporter van FC Twente zijn", aldus Cairo die tegenover het clubmagazine De Schaal kwam naar Twente spreekt van 'een verwarrende dag'.

De toenmalige buitenspeler begon als reserve en had daar wel vrede mee. Halverwege kwam hij echter alsnog binnen de lijnen, bij een stand van 0-1. "Op een gegeven moment moest ik warmlopen en ik dacht: laat me alsjeblieft niet invallen." Cairo kwam toch nog binnen de lijnen, maar maakte niet heel veel indruk heeft tijdens zijn invalbeurt. "Het was erg vreemd. Volgens mij heb ik een keer op doel geschoten, maar niet met de volle overtuiging. Niet bewust natuurlijk, ik speelde niet mijn beste wedstrijd."