'Fraaie transfer lonkt voor Mertens: Dortmund wil Belgische enclave uitbreiden'

'Fraaie transfer lonkt voor Mertens: Dortmund wil Belgische enclave uitbreiden'

06-05-2020 20:57
15

De kans dat Dries Mertens bij Napoli blijft, wordt steeds kleiner. De Italiaanse club wil snel een antwoord van de Rode Duivel over een contractverlenging, maar die blijft voorlopig uit. Mertens moet namelijk kiezen tussen verschillende geïnteresseerde clubs.

De Belg, die woensdag zijn 33ste verjaardag viert, werd de voorbije weken al gelinkt aan ploegen als Internazionale, Chelsea en zelfs Paris Saint-Germain. Zij zouden de situatie van Mertens op de voet volgen, maar zijn niet de enigen die interesse tonen. Volgens Gianluca Di Marzio heeft ook Borussia Dortmund zich inmiddels gemeld voor de oud-speler van onder meer FC Utrecht en PSV.

Afgelopen januari toonde de Duitse topclub ook al interesse, maar tot een transfer kwam het toen niet. Daar kan komende zomer verandering in komen. De ploeg van Axel Witsel en Thorgan Hazard gaat binnenkort een nieuwe poging wagen om Mertens in te lijven.

De aanvaller is overigens niet de enige Rode Duivel die op het lijstje van Dortmund staat. Ook Thomas Meunier, die een aflopend contract heeft bij PSG, wordt nadrukkelijk gelinkt aan de Bundesliga-topclub.