Van FC Twente naar Barcelona: 'Ik wil een plaats in het eerste elftal verdienen'

Van FC Twente naar Barcelona: 'Ik wil een plaats in het eerste elftal verdienen'

Gepubliceerd: woensdag 6 mei 2020 om 21:48wo 06-05-2020 om 21:48

Oriol Busquets wil er alles aan gaan doen om het eerste elftal van Barcelona te halen. De middenvelder, die het afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Twente speelde, gaat zijn best doen om zich tijdens de komende voorbereiding te bewijzen.

Er is veel interesse voor de 21-jarige Busquets, maar dat doet hem weinig. "Ik wil een plaats verdienen in het eerste elftal van Barcelona", laat de Catalaan weten in een groot interview met Sport. "Ik heb de wens om het voorseizoen bij het eerste team mee te maken en ik heb het niveau om daar te zijn. Natuurlijk weet ik dat het moeilijk wordt, maar ik zal er hard voor werken."

De middenvelder uit Girona kwam dit seizoen tot 23 officiële optredens voor de Tukkers. Dat biedt hem vertrouwen. "Ik weet dat het ingewikkeld wordt om te slagen, omdat Barcelona het beste team van de wereld is. Maar ik wil bij deze club spelen. Nee is geen optie. Na zo veel jaar opoffering wil ik voor mijn familie vechten om het mogelijk te maken. Ik moet de kans pakken."

Als de clubleiding van Barcelona anders besluit, wil Busquets het een jaar later gewoon nog een keer proberen. "Dan zal ik ergens anders willen spelen, verder groeien en leren. Binnen een jaar zal ik dan terugkeren met dezelfde wens en zal ik bewijzen dat ik het niveau heb om te slagen bij Barça."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws