Miedema wint BBC-verkiezing, brons voor Van de Donk, Van Dijk net naast podium

Miedema wint BBC-verkiezing, brons voor Van de Donk, Van Dijk net naast podium

Gepubliceerd: donderdag 7 mei 2020 om 17:36do 07-05-2020 om 17:36

De Oranje Leeuwinnen hebben de macht gegrepen in de BBC-verkiezingen van het seizoen 2019/2020. Vivianne Miedema is verkozen tot beste speelster van het Premier League-seizoen, Daniëlle van de Donk heeft de derde plek opgeëist.

Het Arsenal-duo kreeg respectievelijk 21 en vijftien procent van de stemmen. Bethany England van Chelsea kon rekenen op negentien procent van de stemmen en eindigde op het podium tussen de twee Oranje Leeuwinnen in. Bij het stilleggen van de competitie voerde Miedema de topscorersranglijst aan met zestien treffers. Vorig seizoen legde ze al beslag op de Professional Footballers Association-beker. Miedema en Van de Donk zijn vanzelfsprekend ook opgenomen in het elftal van het seizoen.

Bij de mannen is Liverpool-middenvelder Jordan Henderson met 23 procent van de stemmen onderscheiden. Zijn ploeggenoot Sadio Mané eindigde met zeventien procent als tweede, Kevin De Bruyne (Manchester City) kon rekenen op veertien procent. Virgil van Dijk moest zich tevreden stellen met een vierde plek, maar is wel opgenomen in het Premier League-elftal van het seizoen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws