De Jonge: 'Ziyech nam een kip mee en wilde die in de kleedkamer loslaten'

De Jonge: 'Ziyech nam een kip mee en wilde die in de kleedkamer loslaten'

Gepubliceerd: vrijdag 8 mei 2020 om 21:17vr 08-05-2020 om 21:17

Laatste update: vrijdag 8 mei 2020 om 21:30vr 08-05-2020 om 21:30

Jan de Jonge maakte de eerste stapjes van Hakim Ziyech in het profvoetbal van dichtbij mee. De huidige hoofdtrainer van De Treffers werkte als trainer van Jong sc Heerenveen samen met Ziyech en had er het volste vertrouwen in dat de linkspoot door zou breken.

Sommigen maakten zich zorgen over het gebrek aan fysieke kracht bij de toekomstige Chelsea-speler, maar De Jonge had vooral oog voor de bovengemiddelde techniek van Ziyech. "Toen ik hem voor het eerst zag, was hij een jaar of veertien en heel tenger. Maar je kon toen al zien dat hij een mooie toekomst voor zich had. Gelukkig voor hem keek de Heerenveen-opleiding toen niet zo naar de fysieke capaciteiten van spelers", vertelt hij aan France Football. "Hij had zijn fysieke tekortkomingen, maar dat compenseerde hij met zijn drive, dynamiek en agressie. Voeg daar nog een buitengewone linkervoet aan toe en dan heb je een topspeler."

De Jonge vond het altijd prettig werken met Ziyech. "Hij was helemaal niet zo'n onhandelbare jongen als mensen misschien denken. Hij hield wel van een grapje op zijn tijd. Zoals die ene keer dat hij een kip meenam van een boerderij in de buurt en in de kleedkamer los wilde laten", lacht De Jonge. "Toen heb ik hem wel moeten vertellen dat dit misschien niet zo'n goed idee was."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws