Fàbregas twijfelt aan beslissing overheid: 'Misschien was het iets te voorbarig'

Fàbregas twijfelt aan beslissing overheid: 'Misschien was het iets te voorbarig'

09-05-2020 22:58
11

AS Monaco-routinier Cesc Fàbregas kreeg onlangs te horen dat zijn seizoen erop zat en dat hij pas na 1 september weer in actie kan komen. De 33-jarige Spanjaard vraagt zich af of de Spaanse overheid misschien iets meer geduld had moeten hebben.

Fàbregas merkt dat de andere grote voetballanden van Europa wél hun competities af willen maken. "Het is een ingrijpende beslissing (om alle grote evenementen tot 1 september te verbieden, red.) en ik begrijp waarom de Franse overheid deze genomen heeft. Maar misschien was het een beetje te voorbarig", betoogt hij in gesprek met BeIN Sports.

Als de 110-voudig Spaans international het voor het zeggen had, zou hij de situatie nog even aan hebben gekeken. "Gezondheid is het belangrijkste, daar sta ik honderd procent achter. Maar als je voor jezelf traint, is er geen enkel risico: niet voor jezelf en voor anderen. Dan had je kunnen wachten op het moment waarop er weer gevoetbald zou kunnen worden. Maar goed, het is een ontzettend moeilijke beslissing om te nemen en we moeten het respecteren. Voor ons als voetballers is het even vervelend, maar we moeten volhouden en ooit zal alles weer normaal worden."