Bosz: 'In mijn ogen was de kritiek onterecht, hij was heel belangrijk voor Ajax'

Bosz: 'In mijn ogen was de kritiek onterecht, hij was heel belangrijk voor Ajax'

11-05-2020 09:25 Laatste update: 09:28
17

Peter Bosz is groot fan van Bertrand Traoré. De Burkinese aanvaller, tegenwoordig actief bij Olympique Lyon, werd in het 'Europa League-seizoen' 2016/2017 door Ajax gehuurd van Chelsea, maar stond er aanvankelijk niet goed op bij de Amsterdamse supporters.

"Ik vind het een geweldige speler", is Bosz duidelijk in gesprek met Voetbal International. "In al die jaren heb ik een paar keer met een speler gewerkt bij wie je in het begin direct een wow-factor hebt. Dat had ik met Bertrand. Dat je hem dingen op de trainingen zag doen waar je later van dacht: Hé?"

De wisselvallige Traoré was echter niet populair bij het Ajax-publiek en werd zelfs uitgefloten. "Ook bij Vitesse heb ik het meegemaakt dat het publiek zich tegen hem keerde", reageert Bosz. "Het heeft met zijn stijl te maken. Hij kan twee, drie, vier man passeren om vervolgens te scoren. Ook kan hij met één pass een medespeler voor de keeper zetten. Tegelijkertijd lijdt hij soms dom, onnodig balverlies."

"We hebben er veel aan gedaan dat uit hem te krijgen, maar dat gaat nooit helemaal lukken. Dat zit in de voetballer. In mijn ogen was de kritiek overigens onterecht: hij werkte altijd hard én was nog heel belangrijk dat seizoen."

Uiteindelijk werd Traoré alsnog populair op weg naar de Europa League-finale. Bosz houdt de aanvaller tegenwoordig in de gaten bij Lyon. "Ik heb hem op zijn zeventiende binnengekregen bij Vitesse. Nu moet hij er gewoon staan, vaster worden. Daar ligt zijn uitdaging. Hij zal heel goed een club en een trainer moeten kiezen. Dan kan hij tot grote hoogte stijgen."