La Stampa: Rabiot protesteert tegen salarisreductie en negeert oproep Juventus

La Stampa: Rabiot protesteert tegen salarisreductie en negeert oproep Juventus

12-05-2020 13:19
49

Adrien Rabiot heeft voor ergernis gezorgd bij zijn club Juventus, meent het Italiaanse medium La Stampa. De spelers van La Vecchia Signora mogen sinds deze week weer trainen op de club, maar Rabiot weigert over te komen uit Frankrijk, klinkt het.

Na de eerste verspoeling van de quarantaineregels keerde Rabiot – net als onder meer Matthijs de Ligt – terug naar zijn geboorteland. Nu de individuele trainingen hervat mogen worden, wil Juventus de selectie weer op de club begroeten: zo is Cristiano Ronaldo ook weer naar Italië afgereisd.

Rabiot is echter uit protest in Frankrijk gebleven, stelt La Stampa. De Fransman verdient volgens de berichtgeving acht miljoen euro per jaar en zou het niet eens zijn met de collectieve salarisreductie, die Juventus eind maart al afkondigde. Volgens La Stampa heeft zijn moeder, die Rabiot zakelijk bij staat, hem hiertoe aangemoedigd.

Rabiot stond als speler van Paris Saint-Germian al bekend als een rebel. Nadat de middenvelder en zijn moeder weigerden om bij te tekenen, mocht hij in zijn laatste PSG-maanden geen minuut meer spelen. Juventus pikte hem afgelopen zomer transfervrij op.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s