Van der Vaart over legendarische 'gestolen' vrije trap: 'Komt die pannenkoek'

Van der Vaart over legendarische 'gestolen' vrije trap: 'Komt die pannenkoek'

Gepubliceerd: dinsdag 12 mei 2020 om 13:45di 12-05-2020 om 13:45

Laatste update: dinsdag 12 mei 2020 om 14:29di 12-05-2020 om 14:29

Rafael van der Vaart stond op 1 juni 2015 op de rand van degradatie met Hamburger SV. Die Rothosen kropen tegen Karlsruher SC echter door het oog van de naald: Marcelo Díaz werd de held van HSV, met een benutte vrije trap die eigenlijk voor Van der Vaart bedoeld was.

De Bundesliga-Dino had in het eerste play-offduel met 1-1 gelijkgespeeld en kwam in Karlsruhe met 1-0 achter. In de blessuretijd kreeg het nog één kans om een verlenging af te dwingen. "Vrije trap, rond de zestien meter, nog tien seconden te spelen. En ik dacht: ik ga het doen", blikt Van der Vaart terug in gesprek met FOX Sports.

Díaz bleek echter andere plannen te hebben. "Ik leg die bal lekker neer, loop achteruit, concentreer me. Maar er stond iemand naast me, dus ik dacht: ga eens weg! Want dat irriteerde me. Ik stuur hem zo nog met mijn handje weg. En die pannenkoek rent naar de bal toe en schiet hem stijf in het kruis..."

HSV ontsnapte in de verlenging alsnog en Van der Vaart kan achteraf hartelijk lachen om het voorvaal. "Ik was zó blij... Maar als die bal er niet in was gegaan, had ik hem vermoord", aldus de 109-voudig Oranje-international. "Uiteindelijk is het één grote grap geworden. De mensen hebben me uitgelachen: de beste vrije trap die ik ooit niet genomen heb."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws