De Visser volgt 'absoluut supertalent': 'Memphis laat zien dat het kan'

De Visser volgt 'absoluut supertalent': 'Memphis laat zien dat het kan'

13-05-2020 09:11 Laatste update: 09:42
15

Piet de Visser heeft hoge verwachtingen van Bertrand Traoré. De Burkinese aanvaller staat na huurperiodes bij Vitesse en Ajax onder contract bij Olympique Lyon, waar hij relatief anoniem speelt. De meesterscout van Chelsea heeft de hoop nog niet opgegeven.

"Bertrand was een absoluut supertalent", zegt De Visser tegen Voetbal International. De aanvaller verhuisde als tiener naar Londen. "Chelsea volgde hem al langer. Eens in de zoveel tijd zit er echt een bijzondere jongen tussen. Dat was Bertrand. Hij was snel, behendig, technisch onderbouwd, vaardig, slim. Hij had alles."

Bij Chelsea waren er echter twijfels. "Hij rendeerde niet als nummer 10, maar was ook geen echte nummer 9. In de jeugd van Chelsea ging het al vaak over zijn laatste bal. Zijn afronding maar ook zijn laatste pass was nog te vaak onvoldoende. Voor iemand met zijn capaciteiten was zijn rendement te laag. Juist dat maakt het verschil tussen een talent en een absolute topspeler."

De Visser ziet ook dat Traoré geen vaste basisspeler is bij Lyon. "En dat moet eigenlijk wel op je 24ste", vindt hij. "Die wisselvalligheid moet er een keer uit. Ik hoop nog altijd dat hij op een dag de absolute top haalt. Memphis Depay laat zien dat je die stap bij Lyon kan maken. Voor Bertrand moet het dan wel nú gebeuren."