Gudde ziet clubs omvallen: 'Geld is voor coronacrisis niet voor andere problemen'

Gudde ziet clubs omvallen: 'Geld is voor coronacrisis niet voor andere problemen'

16-05-2020 07:02
109

Eric Gudde houdt er serieus rekening mee dat clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie de coronacrisis niet zullen overleven. Dat vertelt de KNVB-directeur aan De Telegraaf.

"Ja, ik ben bang dat er clubs gaan omvallen", stelt Gudde. "Er zijn in het betaald voetbal clubs die er sowieso niet zo goed voor stonden en waarvoor de coronacrisis de definitieve nekslag kan zijn."

Gudde wil desondanks voorkomen dat clubs de mogelijke financiële steun van de overheid gebruiken om eerdere financiële problemen op te lossen. "Bij het eventuele vangnet vanuit Den Haag zal een van de voorwaarden zijn dat het geld is bedoeld vanwege de coronacrisis en niet voor het oplossen van problemen van daarvoor. Dat lijkt me ook logisch."

"Het is hartstikke moeilijk, omdat we eendrachtig uit deze situatie moeten zien te komen", vertelt Gudde. "Maar je weet in algemene zin ook dat niet elk bedrijf deze crisis gaat overleven. Het is duidelijk dat we in de competitie met een x-aantal clubs willen beginnen en daarmee ook willen eindigen."