Blind: 'Misschien was het te snel, maar dat lag vooral aan mezelf'

Blind: 'Misschien was het te snel, maar dat lag vooral aan mezelf'

16-05-2020 07:25
50

Daley Blind heeft een 'krankzinnig seizoen' achter de rug. Zo kreeg de dertigjarige verdediger van Ajax in december te maken met hartproblemen. Hij erkent dat hij misschien wel te snel is teruggekeerd.

"Het begon nog allemaal rustig, met duidelijke doelen die ik voor mezelf stelde: opnieuw presteren met Ajax, spelen om alle prijzen, en persoonlijk had ik de Gouden Schoen als richtpunt", steekt Blind van wal in het Algemeen Dagblad, dat hem heeft uitgeroepen tot Speler van het Jaar. "Mijn vader heeft er meer dan ik, dus die strijd wilde ik nog wel even nieuw leven inblazen."

De eerste maanden verliepen uitstekend, voor zowel Ajax als hemzelf. Tot die wedstrijd tegen Valencia. De Oranje-international kreeg een ICD-kastje, maar keerde na twee maanden terug bij een kwakkelend Ajax. "Misschien was het wel te snel, maar dat lag vooral aan mezelf. Ik wilde zo graag. Ook om het team te helpen. Daardoor speelde ik al snel drie potjes in de week. Achteraf was het wellicht beter geweest om het rustiger op te bouwen, maar dat is achteraf. Destijds wilde ik niets liever dan speelminuten maken."

Angst heeft Blind niet meer. De linkspoot richt zich al op het nieuwe seizoen. "Hopelijk blijft onze selectie intact. Maar als er toch spelers weggaan, heb ik er alle vertrouwen in dat er straks weer een nieuw kampioenswaardig elftal ontstaat. Met jonge gasten, die zich het afgelopen seizoen al lieten zien, en met kwaliteitspelers van buitenaf. Dat is Marc Overmars (directeur voetbalzaken, red.) ook wel toevertrouwd. Onze ambities blijven onverminderd groot."