Dilrosun lacht om 'zondige' teamgenoten: 'Hadden nog afgesproken: houd afstand...'

Dilrosun lacht om 'zondige' teamgenoten: 'Hadden nog afgesproken: houd afstand...'

17-05-2020 21:27 Laatste update: 22:46
14

Javairô Dilrosun wil niet te zwaar tillen aan het gedrag van zijn ploeggenoten van Hertha BSC, die zaterdag in opspraak kwamen tijdens de Bundesliga-hervatting. De club uit Berlijn boekte een verrassende uitzege op Hoffenheim en de spelers vergaten de nieuwe omgangsvormen bij het vieren van hun doelpunten.

Hertha won uiteindelijk met 0-3 en de spelers vielen elkaar hartstochtelijk in de armen, zag ook Dilrosun vanaf de zijlijn. "De week ervoor hadden we nog met elkaar afgesproken: houd afstand als je scoort...", lacht de enkelvoudig Oranje-international in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar ja, dan lopen de emoties even zo hoog op dat je daar niet meer aan denkt. We spelen tegen degradatie. En als je dan uit met 0-3 wint van Hoffenheim..."

Dilrosun mocht in de slotfase invallen en is blij dat hij weer op het veld kan staan. "Ik wil nu weer zo veel mogelijk wedstrijden spelen, de wereld weer laten zien hoe goed ik ben. Als ik die minuten niet krijg, moet ik wel denken wat ik volgend seizoen ga doen. Want ik moet wel laten zien dat ik op het EK hoor en dat ik een kans heb om naar het EK te gaan."