'Antwerp verrast door AZ-bericht: club was niet op de hoogte'

'Antwerp verrast door AZ-bericht: club was niet op de hoogte'

18-05-2020 11:12
12

De opvallende rentree van Wesley Hoedt op het trainingsveld van AZ kwam als een verrassing voor zijn huidige werkgever Antwerp FC. Volgens Het Laatste Nieuws wist de club niets van de wens van de verdediger om zijn conditie op peil te houden bij zijn oude club.

Antwerp huurt Hoedt dit seizoen van Southampton en heeft hem nog tot 30 juni onder contract staan. HLN meldt dat de club 'niet op de hoogte was' van de rentree van de verdediger op het trainingsveld van de Alkmaarse club. En dat terwijl Hoedt zondag nog tegen De Telegraaf vertelde: "Bij Antwerp wordt er tot 25 mei nu eenmaal niks gedaan, hoorde ik, en ik wil niet maandenlang hebben stilgezeten. Dus heb ik bij Southampton – waar ik nog onder contract sta – aangeklopt en heb ik ook bij Antwerp gevraagd of ze het oké vonden."

Volgens Sébastien Stassin van de Belgische spelersvakbond Sporta kan deze situatie problemen opleveren. "Ook al is de competitie hier nu beëindigd, het contract is nog altijd rechtsgeldig en bindend", aldus Stassin. "Zonder dat Hoedt het gevraagd heeft aan Antwerp en zonder hun goedkeuring, kan hij in de problemen komen als hij elders traint. Wat dat concreet is? Een boete, of problemen met de verzekering."

Antwerp lijkt echter niet tot zulke maatregelen over te gaan, aangezien de club Hoedt ook volgend seizoen van Southampton wil huren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie