Bayern München verwacht spoedig witte rook: 'Ze hebben veel moeite gedaan'

Bayern München verwacht spoedig witte rook: 'Ze hebben veel moeite gedaan'

18-05-2020 18:10
9

Manuel Neuer stevent na het nodige getouwtrek af op een nieuw contract bij Bayern München. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge spreekt tegenover Kicker de verwachting uit dat de 34-jarige doelman zal verlengen in de Allianz Arena.

"We zijn allemaal erg tevreden. Daarom krijgt dit huwelijk een vervolg in de toekomst", zegt Rummenigge, die daarmee een eind maakt aan de onrust. Dat begon toen Neuer verkondigde dat hij niet van plan is om speeltijd in te leveren voor Alexander Nübel, die in de zomer transfervrij overkomt van Schalke 04.

De onderhandelingen met Bayern verliepen ook nog eens zeer moeizaam, mede door zijn vermeende eis voor een 'XXL-contract', waardoor Duitse media speculeerden over een vertrek van de 92-voudig Duits international. Na de nodige verzoenende woorden vanuit de Bayern-top, is Neuer zelf nu ook een stuk optimistischer. "Ik denk dat Bayern veel moeite gedaan heeft", laat hij weten.

"Het komt erop neer dat ik blij ben om bij Bayern te spelen en dat Bayern blij is met mij in het team. We zijn allemaal optimistisch, maar er is nog niets zeker", vervolgt de sluitpost, wiens huidige verbintenis volgend jaar afloopt. "Er is geen haast, waarom zou die er in deze situatie zijn?", doelt hij op de coronacrisis.

Der Rekordmeister beloonde eerder al Hansi Flick met een vaste aanstelling als trainer tot medio 2023. Ook revelatie Alphonso Davies en steunpilaar Thomas Müller tekenden al een nieuw contract.