Comeback van Boëtius en de zijnen: 'Weet niet of dat met fans ook was gelukt'

Comeback van Boëtius en de zijnen: 'Weet niet of dat met fans ook was gelukt'

19-05-2020 18:15
6

Jean-Paul Boëtius kijkt met een goed gevoel terug op de hervatting van de Bundesliga. De oud-Feyenoorder trad met FSV Mainz 05 achter gesloten deuren aan tegen 1. FC Köln en pakte met zijn team een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie, door een 2-0 achterstand goed te maken.

Het kale decor in Köln kon Boëtius niet uit zijn evenwicht halen. "Pas na afloop kwam bij ons echt het besef dat we zonder publiek hadden gespeeld", vertelt hij aan Voetbal International. "Zodra de bal rolt, vergeet je alles, dat is op zich gek. Dan zit je gewoon helemaal in de wedstrijd. In de kleedkamer hadden we het erover, misschien biedt deze hele situatie voor sommige clubs ook voordelen."

Boëtius doelt op de comeback van Mainz, dat zondag op koers leek te liggen voor een glansloze nederlaag, maar alsnog een punt sprokkelde. "Met publiek in het stadion weet ik niet of we nog gelijk hadden gemaakt. Als speler krijg je onbewust toch een steuntje in de rug als je thuis speelt. Nu zat er niemand en konden wij nog gelijkmaken." De enkelvoudig Oranje-international ziet dan ook kansen voor de volgende opdracht: RB Leipzig-thuis, op 24 mei. "Op voorhand moeilijk, maar in deze situatie is het misschien wel heel anders."