NOC*NSF start nieuwe lobby in Den Haag: 'Kunnen niet tot 1 september wachten'

NOC*NSF start nieuwe lobby in Den Haag: 'Kunnen niet tot 1 september wachten'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 08:23do 21-05-2020 om 08:23

NOC*NSF probeert bij het kabinet af te dwingen dat er vóór 1 september al topsport bedreven kan worden. Zonder aanloopperiode wordt het lastig om na 1 september meteen de competities te starten, zegt algemeen directeur van de sportkoepel Gerard Dielessen.

Eerder kreeg NOC*NSF het kabinet zover om enkele uitzonderingen te maken voor topsporters binnen de huidige maatregelen. Nu start de organisatie een lobby om sporters en clubs vóór 1 september al volwaardig in competitieverband te kunnen laten trainen en spelen. "Zeker de topsport kan niet tot 1 september wachten en dan meteen gaan voetballen of volleyballen", zegt Dielessen in het Algemeen Dagblad. "Ik heb een nieuw woord geleerd: optrainen. Daar moet echt ruimte voor komen. Van de volleybalbond begreep ik vandaag dat het ruim 1 miljoen euro kost als de competitie begin september niet van start kan."

Dan ligt er nog het vraagstuk: hoe kan er met fans gespeeld worden? "Een Arena vullen is uiteraard onverstandig. Maar wat kan wel? Daarover denken we nu na, onder meer door samen op te trekken met de cultuur- en evenementenbranche. We vragen om experimenteerruimte, om vanaf 1 september te kunnen anticiperen op evenementen met een vorm van publiek." Dielessen geeft een hockeyvoorbeeld. "Het Wagener Stadion in Amstelveen heeft normaal plek voor 6000 mensen. Als iedereen anderhalve meter afstand moet houden, blijven er 1500 stoelen over. Maar als je kinderen en mensen uit één huishouden wel naast elkaar zet, kom je alweer op 3000 plekken."

De KNVB heeft veel contract met NOC*NSF, maar werkt intussen ook aan een eigen totaalplan om het voetbal in september zo snel mogelijk te kunnen starten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws