Aan Ajax gelinkte David klaar voor transfer: Het is tijd voor de volgende stap

Aan Ajax gelinkte David klaar voor transfer: "Het is tijd voor de volgende stap"

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 13:49do 21-05-2020 om 13:49

Laatste update: donderdag 21 mei 2020 om 14:01do 21-05-2020 om 14:01

Jonathan David heeft zijn zinnen gezet op een transfer. Het toptalent van AA Gent wordt door ontzettend veel clubs gevolgd, waaronder Ajax, maar ziet zichzelf het liefst in de Bundesliga eindigen.

"Ik denk dat de Bundesliga goed bij mij past. Het is gelijkwaardig aan de Belgische competitie kijkend naar het tempo en de fysieke duels", zegt David in een interview met Sky Sports. De twintigjarige Canadees scoorde in zijn eerste seizoen voor Gent twaalf doelpunten en werd in het huidige, al beëindigde, seizoen bijna topscorer met achttien competitietreffers. Royal Antwerp-spits Dieumerci Mbokani eindigde met hetzelfde aantal treffers, maar werd als topscorer verkozen omdat hij meer uitdoelpunten gemaakt heeft.

De interesse in David is door zijn twee geweldige seizoenen al enorm. Chelsea, Liverpool, Manchester United, Bayern München, RB Leipzig, Olympique Lyon en Ajax zouden hem allemaal willen inlijven. "Ik had altijd de ambitie om voor een topploeg te spelen. Maar dat ze nu al geïnteresseerd zijn in mij, is een beetje overweldigend", zegt David, die zich klaar acht voor een toptransfer. "Het is tijd voor de volgende stap. Als ik vertrek kan ik verder doorontwikkelen naar het potentieel dat ik in mij heb."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws