Done deal: Stam wordt trainer van MLS-club Cincinnati en volgt Ron Jans op

Done deal: Stam wordt trainer van MLS-club Cincinnati en volgt Ron Jans op

21-05-2020 19:12 Laatste update: 19:58
45

FC Cincinnati heeft de komst van Jaap Stam wereldkundig gemaakt. De voormalig trainer van onder meer Feyenoord en PEC Zwolle wordt bij de MLS-club de opvolger van de ontslagen Ron Jans.

Bij Cincinnati gaat Stam onder meer landgenoten Maikel van der Werff, Jürgen Locadia en Siem de Jong trainen. Eerder donderdag maakte de zaakwaarnemer van Stam al bekend dat zijn cliënt op weg was naar de Major League Soccer en de bevestiging van de club komt dus niet als een verrassing. De oefenmeester, die dit seizoen werd ontslagen bij Feyenoord, neemt assistent Said Bakkati mee. Die was wel nog werkzaam in Rotterdam-Zuid.

In een video op de officiële kanalen van de Amerikaanse club laat Stam weten zin te hebben in het avontuur. "Ik ben heel blij om deel uit te gaan maken van deze familie", klinkt het. "Ik heb al met veel mensen binnen de club gesproken en iedereen is enthousiast over dit project. Ik houd ervan om wedstrijden te winnen en bekers te winnen en uiteindelijk hoop ik daar een bijdrage aan te kunnen leveren."

Stam volgt in Amerika de eerder ontslagen Ron Jans op. Jans ging met een vervelend gevoel weg bij Cincinnati na een rel, die ontstond tijdens een feestje in de kleedkamer. Jans zou het N-woord hebben gebruikt en dat ligt erg gevoelig in de Verenigde Staten. De club stelde een onderzoek in en besloot uiteindelijk om Jans de deur te wijzen.