Update: Spaanse premier komt met bevestiging: La Liga terug vanaf 8 juni

Update: Spaanse premier komt met bevestiging: La Liga terug vanaf 8 juni

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 21:34do 21-05-2020 om 21:34

Laatste update: zaterdag 23 mei 2020 om 14:34za 23-05-2020 om 14:34

De hervatting van de Primera División begint vorm te krijgen. Bondsvoorzitter Javier Tebas heeft donderdag bevestigd dat men op vrijdag 12 juni weer wil beginnen.

De stadsderby tussen Sevilla en Real Betis zou de eerste wedstrijd na de coronacrisis moeten worden, het verdere programma wordt eind mei bekendgemaakt. De Spaanse clubs hebben deze week toestemming gekregen om weer in groepen te trainen: volgens Tebas is een aanloop van vijf weken voldoende om de spelers klaar te stomen voor de competitiehervatting.

De plannen van de Spaanse bond zijn wel afhankelijk van de autoriteiten. "De datum die zij aanhouden zal de datum zijn waarop we weer beginnen", aldus Tebas, die echter weinig beren op de weg ziet. "Met alle gezondheidsmaatregelen die we hebben genomen, is het praktisch onmogelijk dat de spelers het coronavirus oplopen", doelt hij in gesprek met El Partidazo onder meer op de mondkapjes die de spelers bij het betreden van de trainingscomplexen moeten dragen.

De Primera División-clubs moeten nog elf van de 38 speelronden afwerken en hopen dit voor eind juli te doen. FC Barcelona is koploper en staat twee punten los van aartsrivaal Real Madrid. Het Sevilla van Luuk de Jong strijdt met Real Sociedad, Getafe, Atlético Madrid en Valencia om de resterende twee Champions League-plekken.

Update: De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft de laatste seinen op groen gezet. De Primera División mag vanaf de week van 8 juni hervat worden. Vanaf 12 juni zal de competitie daardoor worden uitgespeeld. De Spaanse bond maakte eerder al een voorlopig schema bekend. De stadsderby tussen Sevilla en Real Betis staat als eerst op het programma.

De impact van het coronavirus is groot in Spanje. Toch sprak La Liga vanaf begin af aan de hoop uit om het seizoen af te maken. In de Spaanse competitie staan nog elf speelrondes op het programma. Koploper FC Barcelona verdedigt een voorsprong van twee punten op aartsrivaal Real Madrid.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws