Heerenveen moet FC Groningen noodgedwongen achterna: Tering naar de nering

Heerenveen moet FC Groningen noodgedwongen achterna: "Tering naar de nering"

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 21:55do 21-05-2020 om 21:55

SC Heerenveen ziet zich genoodzaakt om het voorbeeld van streekrivaal FC Groningen te volgen. Ook de Friezen ontkomen niet aan een reorganisatie, die ten koste zal gaan van meerdere banen binnen de club.

Algemeen directeur Cees Roozemond heeft het personeel woensdag door middel van een videocall bijgepraat. "We moeten de tering naar de nering zetten. Dat moesten we al, maar nu nog veel meer.", spreekt hij duidelijke taal in gesprek met de Leeuwarder Courant. Hoeveel gedwongen ontslagen er zullen vallen, moet echter nog blijken.

Voor de nummer 10 van de Eredivisie is de coronacrisis er op een buitengewoon ongelegen moment gekomen. Als er voorlopig zonder publiek gespeeld moet worden, zou de omzetdaling op kunnen lopen tot vier miljoen euro. Voorlopig heeft men nog genoeg vet op de botten. "Maar dat houdt een keer op", waarschuwt Roozemond. "We functioneren nu nog op de omzet van vorig seizoen."

De stadionlasten vormen momenteel het grootste punt van zorg. "Het gaat om twee ton per maand. En dan heb ik het nog niet over de onderhoudskosten", legt Roozemond uit. "We hebben om uitstel van betaling gevraagd en we willen afspraken maken over een lagere huur in de toekomst. We voeren constructieve gesprekken, maar het is complex."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws