Huntelaar 'hartstikke mooi' voor Heerenveen: 'Hij wil door, maar niet als reserve'

Huntelaar 'hartstikke mooi' voor Heerenveen: 'Hij wil door, maar niet als reserve'

18-05-2020 21:55
55

Klaas-Jan Huntelaar wil komend seizoen niet steevast op de bank doorbrengen. Dat zegt Riemer van der Velde, op basis van informatie die hij 'hier en daar' heeft ingewonnen. De erevoorzitter van sc Heerenveen hoopt dat de Friezen hun slag slaan.

"Ik zou het heel fijn vinden als The Hunter terugkomt. Maak hem aanvoerder, maak hem belangrijk", stelt Van der Velde in de SportCast van Omrop Fryslân over Huntelaar, die een aflopend contract heeft bij Ajax.

Van der Velde houdt zich op de vlakte of hij zelf contact heeft gehad met de ervaren spits, maar drukte technisch manager Gerry Hamstra van de Friezen wel op het hart dat het 'hartstikke mooi' zou zijn als Huntelaar terugkeert. "Hij is 37 (dat wordt hij in augustus, red.) en in de bloei van zijn leven. Zijn kinderen en vrouw willen dat hij doorgaat en hijzelf eigenlijk ook. Maar niet meer als reserve", zo heeft de oud-preses vernomen.

"Als ze hem bij Ajax serieus zouden nemen, was hij nu nog topscorer van Nederland", besluit Van der Velde. Of de Amsterdammers en Huntelaar met elkaar door willen, is nog onduidelijk.