Nieuwe club van Stam gebruikt foto van Ajax-jeugdleider: 'Heb ik vaker gehoord'

Nieuwe club van Stam gebruikt foto van Ajax-jeugdleider: 'Heb ik vaker gehoord'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 22:11do 21-05-2020 om 22:11

Laatste update: vrijdag 22 mei 2020 om 12:25vr 22-05-2020 om 12:25

Tinus van Teunenbroek stond donderdagavond plotseling in het middelpunt van de belangstelling. De jeugdbegeleider van de Ajax-opleiding – afgelopen seizoen betrokken bij het O15-elftal – werd door FC Cincinnati aangezien voor Jaap Stam, de nieuwe trainer van de Amerikaanse club.

Het duurde even voordat FC Cinccinati de persoonsverwisseling opmerkte: de hilariteit op social media was dan ook groot. "Iedereen vraagt nu of ik een transfer naar Amerika heb gemaakt", reageert de hoofdrolspeler laconiek in gesprek met FOX Sports.

Van Teunenbroek is wel vaker aangezien voor Stam, zeker toen De Rots van Kampen in 2006 bij Ajax ging voetballen. "Toen kwamen mensen met een shirt van Manchester United naar me toe en wilden met me op de foto. Ook haalden ze herinneringen met mij op, verhalen over de tijd dat 'ik' bij United speelde, ik had er toen altijd wel lol van", vertelt hij. "Het gebeurt me sowieso vaker, zoals op vakantie, dat mensen roepen: hé, dat is Jaap Stam."

Stam werd donderdag gepresenteerd door FC Cincinnati. De oud-trainer van Jong Ajax, Reading, PEC Zwolle en Feyenoord volgt landgenoot Ron Jans op.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws