Griekse De Graafschap-aanwinst blijft: 'Dan blijf ik en promoveren we alsnog'

Griekse De Graafschap-aanwinst blijft: 'Dan blijf ik en promoveren we alsnog'

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 17:48vr 22-05-2020 om 17:48

Giannis Mystakidis is ook in het seizoen 2020/2021 Superboer. De 25-jarige Griek kwam afgelopen winter transfervrij over van PAOK Saloniki en heeft zijn aflopende contract vrijdag met één jaar verlengd.

De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie heeft het nieuws vrijdagmiddag wereldkundig gemaakt. Mystakidis kon tijdens zijn eerste halve Keuken Kampioen Divisie-seizoen nog geen goals of assists noteren, maar voelde zich direct thuis in de Achterhoek. "Zijn droom om via, of met, De Graafschap in de Eredivisie te spelen, spatte vorige week ruw uiteen. Toch zette hij direct de knop weer om en zei: dan blijf ik een jaar langer om aankomend seizoen alsnog promotie naar het hoogste niveau af te dwingen", vertelt manager voetbalzaken Peter Hofstede.

Mystakidis zelf onderschrijft dit. "Wat een club en wat een supporters. Ik kan nog steeds niet geloven hoe dit seizoen tot een einde is gekomen (De Graafschap mocht ondanks een tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie niet promoveren, red.) en ben nog kwaad. Maar die teleurstelling gaan wij samen omzetten naar een goed geoliede machine", aldus de Griek, die momenteel in zijn geboorteland verblijft. "Ik wil hoe dan ook promoveren met deze club."

De Superboeren zijn bezig om de selectie voor komend seizoen in de steigers te zetten: Elmo Lieftink en Joey Konings komen over van respectievelijk Go Ahead Eagles en Heracles Almelo. Leeroy Owusu zal echter vertrekken naar Willem II, terwijl ook Javier Vet lijkt in te zetten op een transfer.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws