'Steven Gerrard' van PEC Zwolle: 'Bij een duurloop loop ik al die jongens eraf'

'Steven Gerrard' van PEC Zwolle: 'Bij een duurloop loop ik al die jongens eraf'

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 16:32za 23-05-2020 om 16:32

Laatste update: zaterdag 23 mei 2020 om 16:34za 23-05-2020 om 16:34

Bram van Polen is voorlopig niet klaar bij PEC Zwolle. De 34-jarige back debuteerde in 2007 (!) bij het toenmalige FC Zwolle en verlengde dit weekend zijn aflopende contract: na 1 september mag hij aan seizoen nummer veertien bij De Blauwvingers beginnen.

Of het zover zou komen, was lange tijd onduidelijk. Het contract van Van Polen werd formeel opgezegd en PEC wist door de coronacrisis niet zeker of het de clubheld kon behouden. De verdediger moest bovendien een groot deel van het seizoen missen door een blessure. "Het was daardoor toch de vraag hoe ik zou terugkomen. Ik wil het moment voor zijn dat ik niet mee kan. Dus dacht ik wel eens: kan ik het nog aan? Word ik nog fit?", vertelt hij aan de Stentor.

Het antwoord op die laatste vraag kan inmiddels met 'ja' beantwoord worden. "Als we nu een duurloop doen, loop ik al die jongens eraf", aldus Van Polen. "Ik weet dondersgoed dat ik niet de mooiste voetballer ben. Maar ik verlang wel werklust en niveau. Ik kan dat overbrengen en zoiets teweeg brengen."

Het heeft er dan ook alle schijn van dat Van Polen gedurende zijn hele carrière bij dezelfde club blijft spelen. "Mijn zaakwaarnemer stelde nog voor om te wachten om misschien ergens een heel goed contract te scoren. Ik zei meteen: dat wil ik helemaal niet meer" vertelt hij. "Steven Gerrard was altijd mijn voorbeeld. Die heeft zijn hele carrière bij Liverpool gespeeld (afgezien van één seizoen LA Galaxy, red.). Ik vind dit dondersmooi. Ik ben er supertrots op dat ik al veertien jaar voor PEC speel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws