Bulthuis baalt van keuze voor geld: Soms moest je de koeien van het veld jagen

Bulthuis baalt van keuze voor geld: "Soms moest je de koeien van het veld jagen"

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 21:50za 23-05-2020 om 21:50

Dave Bulthuis speelt sinds anderhalf jaar bij Ulsan Hyundai en heeft het daar uitstekend naar zijn zin. Het avontuur in Zuid-Korea bevalt de linksbenige verdediger beter dan zijn vorige sprong in het diepe: in januari 2018 verruilde hij het Duitse 1. FC Nürnberg in voor FK Qabala uit Azerbeidzjan.

Bulthuis was eigenlijk op weg naar het Zwitserse FC Zürich, maar koos voor het geld, geeft hij toe in gesprek met De Telegraaf. "Die club wilde opeens het dubbele aan salaris betalen. Toen stond ik voor de keuze: ga ik voor het geld of voor het sportieve?"

Het werd de eerste optie: uiteindelijk kwam hij tot vier Europese duels en vier optredens in de competitie van Azerbeidzjan, waarin maximaal drie buitenlandse spelers opgesteld mochten worden. "Aangezien er elf buitenlandse jongens waren gehaald en de trainer vooral buitenlandse aanvallers in de basis wilde zien, had ik daar weinig meer te zoeken. Sportief gezien stelde het ook heel weinig meer voor. Soms moest je de koeien van het veld jagen."

"Dat kan Veldwijk vergeten"
Na een periode bij Heerenveen zette Bulthuis koers naar Zuid-Korea. Juist in deze coronatijden prijst de verdediger zich gelukkig met het leven daar. "Zuid-Korea is nu een van de veiligste landen ter wereld. Alleen al op trainingsdagen wordt iedereen op de club twee keer getest", vertelt hij. "Alles wordt heel scherp in de gaten gehouden door de autoriteiten. Het dagelijks leven is hier weer vrij normaal nu."

De voetbalcompetitie is inmiddels ook weer op gang gekomen. Bulthuis komt binnenkort weer tegenover zijn oude voetbalvriend Lars Veldwijk te staan: de spits debuteerde onlangs voor Cheonbuk Hyundai Motors met een winnende goal in de blessuretijd. "Dat vond ik mooi om te zien, al ga ik hem hier in Ulsan natuurlijk niet laten scoren. Dat kan hij vergeten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws