Droomdebuut van Veldwijk toch ook 'heel raar': 'Dat is echt verschrikkelijk'

Droomdebuut van Veldwijk toch ook 'heel raar': 'Dat is echt verschrikkelijk'

Gepubliceerd: zondag 17 mei 2020 om 20:13zo 17-05-2020 om 20:13

Lars Veldwijk heeft een droomdebuut achter de rug in Zuid-Korea. De 28-jarige spits maakte als invaller de winnende goal voor Jeonbuk Hyundai tegen Busan IPark (1-2). De trots en tevredenheid overheersen the day after.

Veldwijk viel na een uur spelen in en moest in de slotfase een beslissing zien te forceren. "Mijn eerste kans werd nog gepakt door de keeper, maar diep in blessuretijd viel de bal plots voor mijn voeten en schoot ik binnen", vertelt hij aan RTV Rijnmond. Door het coronavirus en een knieblessure moest Veldwijk geduld oefenen. "Maar op deze manier was het wel heel mooi."

De omstandigheden bevielen Veldwijk minder: ook in Zuid-Korea wordt zonder publiek gevoetbald. "Het spelen in een leeg stadion is echt verschrikkelijk. Ik ben blij dat we begonnen zijn, maar lege stadions geven toch wel een raar gevoel", aldus Veldwijk, die in januari de overstap maakte naar Jeonbuk Hyundai en zich prettig voelt. "Ik heb nu al een goede band met sommige jongens, zowel binnen- als buiten het veld."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws