Jonker: 'We spelen tegen Ajax en er is geen thee! Maar Frank accepteert dat'

Jonker: 'We spelen tegen Ajax en er is geen thee! Maar Frank accepteert dat'

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 22:38za 23-05-2020 om 22:38

Het bijna oneindige huwelijk tussen Frank Korpershoek en Telstar is met in ieder geval één jaar verlengd. De 35-jarige aanvoerder gaat op voor zijn vijftiende (!) seizoen in Velsen-Zuid en heeft nog vijf wedstrijden nodig om het Telstar-record van Fred Bischot (372 optredens) te verbreken.

Zijn vader had dit absoluut niet verwacht, vertelt hij in het NPO Radio1-programma NOS Langs de Lijn en Omstreken. "We dachten dat het eigenlijk voor een jaartje of twee jaartjes zou zijn bij Telstar, maar het werd ieder jaar verlengd. En hij heeft het naar zijn zin dus waarom zou hij weg gaan?", aldus Korpershoek senior.

Trainer Andries Jonker komt ook aan het woord in de uitzending en is vol lof over de cultuurbewaker. "Hij weet hoe het hier werkt, binnen de groep is hij een soort mentor voor alle jonge spelers. En voor mij, als er hier dingen 'op zijn Telstars' gaan. Dan haalt hij wel eens zijn schouders op: trainer, wij zijn niet Bayern München."

Jonker haalt het bekerduel met Ajax van 18 december aan. Toen was er in de rust geen thee voorhanden. "Terwijl er vrij veel mensen – spelers ook – op zo'n ijskoude avond graag thee drinken in de rust. En de thee is er dan niet... Dan neig je er, met de emotie in je keel toch naar om te zeggen: godver, waar is die thee? Er moet toch thee zijn? We spelen tegen Ajax en er is geen thee! Maar dan zie ik dat koppie, heel rustig: dat hij gewoon accepteert, die thee zal straks wel komen. Dan zet ik ook de knop om: die thee komt straks wel, ik zal eerst uitleggen hoe we in die tweede helft verdergaan tegen Ajax."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws