Bosz en Leverkusen stijgen buitenshuis tot grote hoogten: Omdat we moedig zijn

Bosz en Leverkusen stijgen buitenshuis tot grote hoogten: "Omdat we moedig zijn"

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 23:22za 23-05-2020 om 23:22

Het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz omzeilde zaterdagmiddag een lastige klip omzeild in de jacht op Champions League-voetbal: de uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach werd met 1-3 gewonnen. Die Werkself presteren sowieso sterk buitenshuis: van de laatste zeven uitwedstrijden werd er slechts één verloren.

In het 'uitklassement' van de Bundesliga staat Bayer Leverkusen tweede achter Bayern München, dat in eigen huis ook werd verslagen door Bosz en de zijnen. "Misschien is het omdat we moedig zijn. We zijn niet bang om op dezelfde manier te spelen als in thuisduels", liet hij na de zege in Mönchengladbach weten voor de camera van FOX Sports.

Volgens Bosz liet Bayer dat ook zien tegen Champions League-concurrent Borussia Mönchengladbach. "Wij durfden hoog druk te zetten en achterin één op één te spelen. En als we zelf de bal hadden, speelden we goed positiespel en probeerden we van achteruit op te bouwen. Het vergt moed om zoiets te doen, zeker in uitwedstrijden en zeker tegen sterke clubs als Gladbach."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws