Koolwijk teleurgesteld: 'Dan blijkt dat clubliefde niet altijd wederzijds is'

Koolwijk teleurgesteld: 'Dan blijkt dat clubliefde niet altijd wederzijds is'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 15:56zo 24-05-2020 om 15:56

Laatste update: zondag 24 mei 2020 om 16:12zo 24-05-2020 om 16:12

Ryan Koolwijk leverde zijn contract in bij AS Trencín omdat hij zijn zoontjes miste, maar ook de houding van de Slowaakse club tijdens de coronacrisis zat hem dwars. Dat vertelt de aanwinst van Almere City FC aan RTV Rijnmond.

Net als bij de meeste clubs moesten ook de spelers van Trencín salaris inleveren. "En daar stonden we voor open. Maar ze besloten om zelf percentages tussen de twintig en vijftig procent te binden aan spelers", vertelt Koolwijk. "Dus niet bij iedereen hetzelfde. Bij mij zat het rond de vijftig procent. Daar ging ik sowieso niet mee akkoord. We zijn uiteindelijk gaan zitten om er netjes uit de komen en dat is gelukkig gelukt."

De 34-jarige middenvelder wil nu met Almere City een gooi doen naar promotie naar de Eredivisie. Van een derde periode bij Excelsior komt het dus niet. "Heel simpel. Die keuze was er niet. Ik heb geen contact gehad met Excelsior. Het liefst was ik nooit gedegradeerd en had ik mijn carrière bij Excelsior afgesloten." De Kralingers konden door een clausule zijn contract ontbinden, terwijl hij zelf het liefst was gebleven.

"Veel mensen kennen het verhaal niet en zeggen dat ik geen clubman ben. Ik denk dat ik samen met Luigi Bruins júist een clubman ben en dat ik het daarom juist jammer vind dat ik niet ben gebleven", stelt Koolwijk. "In mijn laatste periode bij Excelsior had ik geen goede fase. Het liep met de club niet zo goed en dan blijkt dat de clubliefde niet altijd wederzijds is."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws