Stam duidelijk: 'Ik kom nog wel terug, maar als voetbaltrainer weet ik het niet'

Stam duidelijk: 'Ik kom nog wel terug, maar als voetbaltrainer weet ik het niet'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 22:35zo 24-05-2020 om 22:35

Laatste update: zondag 24 mei 2020 om 22:41zo 24-05-2020 om 22:41

Jaap Stam werd eerder deze week gepresenteerd als nieuwe coach van FC Cincinnati. Bij de club uit de Verenigde Staten volgt hij Ron Jans op, die na de veelbesproken 'racisme-rel' moest vertrekken. Stam neemt zijn vaste assistent Said Bakkati mee naar de VS, een feit waar ze bij Feyenoord niet blij mee zijn.

Stam is van plan om bij Cincinnati zijn eigen koers te varen en wil zijn coachingsstijl niet teveel aanpassen na het mislukte avontuur bij Feyenoord. "Ik zie geen reden om veel te veranderen omdat ik nog steeds overtuigd ben dat mijn manier van werken resultaat kan hebben", geeft Stam aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Vanwege omstandigheden, waar ik het vaker over heb gehad, is dat bij Feyenoord niet gelukt."

De Nederlandse trainer sluit niet uit dat hij nooit meer terugkeert naar Nederland als trainer. "Ik kom nog wel terug, maar als voetbaltrainer weet ik het niet. Daar zeg ik nu geen ja of nee op. Ik werk het liefst in het buitenland. Daar heerst een andere sportcultuur. Bij PEC en Feyenoord heb ik prima kunnen werken, alleen de benadering van sommigen is anders dan hoe ik erin sta. Daar moet ik dan genoegen mee nemen, terwijl ik dat niet altijd wil", sluit hij af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Stam het maken bij FC Cincinnati?

(753 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws