Henk de Jong blijft fel: Er lopen hier spelers met een minimum jeugdloon

Henk de Jong blijft fel: "Er lopen hier spelers met een minimum jeugdloon"

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 10:40ma 25-05-2020 om 10:40

Cambuur-trainer Henk de Jong heeft er geen spijt van dat hij zijn emoties de vrije loop liet na het besluit van de KNVB om zijn club niet te laten promoveren naar de Eredivisie. De oefenmeester staat nog steeds achter zijn woorden omdat de impact van het besluit enorm is voor zijn spelers.

"Er lopen hier spelers met een minimum jeugdloon, zij zouden in de Eredivisie ongeveer 3.000 euro gaan verdienen. Ook voor die jongens ben ik opgestaan, elke trainer vecht voor zijn club", aldus De Jong in de Volkskrant. Een gang naar de rechter hielp Cambuur niets, maar De Jong blijft strijdvaardig. "We zijn tien tellen neergegaan na het besluit van de KNVB dat we niet mochten promoveren. Toch ben ik snel opgestaan, ook na de uitspraak van de rechter. Als ik blijf hangen in boosheid en frustraties doen de spelers dat ook."

De Jong vindt nog steeds dat de KNVB Cambuur tekort heeft gedaan. "Kijk naar de rest van Europa, geen enkel land heeft het zo opgelost als Nederland. En dan verwijst de KNVB naar Argentinië, waar eveneens niet wordt gepromoveerd of gedegradeerd. In die competitie waren 23 van de 46 wedstrijden gespeeld, bij ons ruim driekwart. De rechter is een eerlijk mens, hij toetste marginaal. Maar ik vind dat de KNVB er wel heel gemakkelijk vanaf is gekomen", aldus De Jong.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws