Hateboer in onzekerheid: De harde kern van Atalanta wil niet meer spelen

Hateboer in onzekerheid: "De harde kern van Atalanta wil niet meer spelen"

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 12:43ma 25-05-2020 om 12:43

Laatste update: maandag 25 mei 2020 om 12:53ma 25-05-2020 om 12:53

Hans Hateboer heeft bizarre maanden achter de rug. De vleugelverdediger van Atalanta Bergamo zat als inwoner van Lombardije middenin de brandhaard van het coronavirus, maar heel veel kreeg hij er niet van mee.

"Ik volgde het nieuws vanuit Nederland. Ik heb geen Italiaanse televisie, dus ik weet hetzelfde als jullie weten", vertelt Hateboer aan Bureau Sport. "We gingen al heel snel in quarantaine, dus ik heb mijn collega's al drie maanden niet gezien. Onze keeper (Marco Sportiello, red.) was wel ziek, maar dat bleef gelukkig bij een griepje. De vader van een assistent-trainer is wel overleden, hij mocht geen afscheid nemen. Dat is wel een verschrikkelijke situatie."

Atalanta was bezig aan een historisch seizoen en stond vierde in de Serie A. In Italië wordt gewerkt aan een herstart in de zomermaanden, maar Hateboer weet niet of dat gaat lukken. "De harde kern van Atalanta wil niet meer spelen. Ze zeggen: hoe kunnen we juichen voor onze spelers als we zoveel mensen kennen die zijn overleden? Aan de andere kant kunnen we de mensen ook wel vreugde brengen door weer te voetballen. Er zijn twee kampen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws