Dilrosun flirt met Amsterdamse comeback: 'Ik zeg zeker geen 'nee' tegen Ajax'

Dilrosun flirt met Amsterdamse comeback: 'Ik zeg zeker geen 'nee' tegen Ajax'

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 13:28ma 25-05-2020 om 13:28

Concrete plannen voor een transfer liggen er niet, maar Javairô Dilrosun zou opnemen als Ajax belt. De 21-jarige aanvaller van Hertha BSC verliet de Amsterdamse club zes jaar geleden voor Manchester City.

Dilrosun krijgt van AT5 de vraag of hij net als Quincy Promes zou kunnen terugkeren bij Ajax. "Ja, het kan gewoon", reageert de enkelvoudig Oranje-international. "Alles kan. Ik zeg zeker geen 'nee' tegen Ajax. Ik heb er heel lang gespeeld, dus de club zal altijd een plekje in mijn hart hebben."

Zijn vertrek van Ajax naar Manchester City was in 2014 'een moeilijke keuze', vertelt Dilrosun. "Ik kom natuurlijk gewoon uit Amsterdam en ben in Nederland opgegroeid. Mijn moeder was het niet eens met de keuze dat ik wegging. Ze wilde dat ik bij Ajax bleef, maar in mijn hoofd had ik de keuze al gemaakt."

Dilrosun zit nu in Duitsland, waar de Bundesliga-herstart uitstekend verloopt voor 'zijn' Hertha BSC. "Maar vooral nu in de coronatijd mis ik de familie en de buurt vaak. Dan zie ik oude filmpjes van het pleintje dat familie en vrienden aan het voetballen zijn. Alles wat ik nu op het veld doe, heb ik op de straat geleerd."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou Dilrosun een versterking zijn voor Ajax?

Ja
64%
Nee
36%
(2208 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws