FC Utrecht wil bekerfinale in juli spelen: 'Dat kan eventueel ook op Bonaire'

FC Utrecht wil bekerfinale in juli spelen: 'Dat kan eventueel ook op Bonaire'

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 15:32ma 25-05-2020 om 15:32

Laatste update: maandag 25 mei 2020 om 15:40ma 25-05-2020 om 15:40

FC Utrecht heeft een vuistdik dossier ingediend bij de UEFA om de Europese voetbalbond ervan te overtuigen dat de bekerfinale tegen Feyenoord alsnog gespeeld moet worden. De club hoopt op of even na 17 juni antwoorden te krijgen van de federatie.

FC Utrecht is van mening dat de KNVB niet alle opties onderzocht heeft om de bekerfinale alsnog te kunnen spelen. Ook zet het vraagtekens bij de uitspraak van directeur Eric Gudde dat de KNVB voor 3 augustus de Europese deelnemers uit Nederland moet doorgeven aan de UEFA. Uit correspondentie tussen de UEFA en Olympique Lyon blijkt namelijk dat deze deadline naar eind augustus opgeschoven kan worden. "Als er nieuwe feiten en omstandigheden zijn, dan kan de KNVB met het comfort van UEFA-rugdekking het bekertoernooi alsnog laten uitspelen", stellen advocaten Jeroen Bedaux en Frans de Weger in gesprek met De Telegraaf.

Ook als de deadline van 3 augustus blijft staan, is FC Utrecht van mening dat de bekerfinale - met als inzet de bekertrofee én een plek in de Europa League - gewoon gespeeld kan worden. "Waarom niet in juli als je kijkt hoe soepel het nu in de Bundesliga gaat? Óf in het buitenland", zegt De Weger.

"Dat zou – na een quarantaine van de Feyenoord- en FC Utrecht-selectie – net over de grens in Duitsland kunnen, maar eventueel ook op Bonaire. In die Nederlandse gemeente heeft het coronavirus veel minder om zich heen gegrepen. Explore all options", doelt De Weger op de opdracht van de UEFA aan de bonden om alle mogelijkheden te onderzoeken alvorens er besluiten genomen worden. "De KNVB doet dat niet, dus zijn wij maar op die stoel gaan zitten. Zo hopen we de UEFA te overtuigen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een bekerfinale in Duitsland of op Bonaire: een goed idee?

(2591 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws