Achtste Eredivisie-club is overstag: ook spelers van FC Utrecht leveren salaris in

Achtste Eredivisie-club is overstag: ook spelers van FC Utrecht leveren salaris in

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 11:15zo 24-05-2020 om 11:15

De selectie van FC Utrecht heeft ingestemd met een tijdelijke salarisverlaging. De Domstedelingen volgen het voorbeeld van Eredivisie-clubs PSV, Sparta, Heracles Almelo, FC Groningen, FC Twente, VVV-Venlo en PEC Zwolle.

Het akkoord dat werkgeversorganisatie FBO en de spelersvakbonden VVCS en ProProf recent bereikten, waarbij onder meer een collectieve salarisverlaging werd geadviseerd, diende als basis voor het besluit van de Utrecht-spelers. Ook de technische staf en de directie leveren salaris in.

"Uiteraard zijn wij als spelersgroep ons bewust van de impact die het coronavirus heeft over de hele wereld, dus ook in onze directe omgeving", reageert aanvoerder Willem Janssen op de clubsite. "Ook als blijk van waardering en solidariteit richting onze trouwe supporters en partners hebben wij het voortouw genomen door middel van deze tijdelijke salarisverlaging. Ik ben blij dat we een unaniem akkoord hebben bereikt."

"In de gesprekken met de spelersraad was direct duidelijk dat de spelers ook hun steentje bij wilden dragen in deze tijd van inkomstenderving", vult algemeen directeur Thijs van Es aan. "Als club willen we niet bij de pakken neer zitten in deze tijd, maar zoeken we juist naar mogelijkheden hoe we toch door kunnen gaan op de lijn die we te pakken hadden. De spelersgroep staat volledig achter deze plannen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws